Ebre Informes - La Veu de l'Ebre

Democràcia feudal

Que a les Universitats de Barcelona s'hagi impedit parlar a polítics i periodistes és un símptoma de les complicitats que ofeguen el debat públic.

Passar l'escombra

Passar l'escombra hauria de ser un objectiu polític de tot l'equip de govern, a realitzar sense més demora.

Només demano informació... sobre el viatge a Brussel·les del CPIDE

El reciente viaje a Bruselas de una delegación del CPIDE, acompañada por algunos periodistas, ha generado demasiada tensión y muy poca información.

Només demano informació... sobre el Festival de Teatre de Tortosa

Las últimas entregas que nos ha ofrecido LA VEU DE L'EBRE sobre el Festival de Teatre de Tortosa no sé si corresponden al planteamiento, al nudo o al desenlace de un drama, de una comedia, o de una parodia de lo que es o debería ser la información sobre un asunto de interés público.

Informar sobre ETA

Els mitjans de comunicació, amb les seves informacions sobre la problemàtica del Pais Basc, afavoreixen la seva solució?

Democràcia participativa pel segle XXI

La nostra experiència democràtica, en comparació amb la d'altres societats, és molt breu. El dret de vot es va reconèixer només als homes adults (encara que els historiadors parlen de sufragi universal) l'any 1890, però no és va extendre al conjunt de dones i homes fins l'any 1931, quan es va aprovar la Constitució de la segona República. I aquesta ampliació del sufragi va obligar a transformar els partits polítics: si avans representaven els interesos dels caciqs, llavors és van convertir en partits de masses, que es van diferenciar per les seves posicions a favor dels interesos de les classes dominants (dreta) o de les classes populars (esquerra).

Construir una paz justa

Dicen que el mundo está cambiando muy deprisa desde aquel 11 de setiembre de 2001, cuando las pantallas de los televisores difundieron por la Tierra las imágenes del atentado a las torres gemelas de Nueva York. Estoy de acuerdo. Pero no comparto el apocalipsis que tiñe muchos análisis. Lo rechazo porque nos puede contagiar de pánico, arma eficaz de destrucción masiva de la convivencia, y porque entre la rabia y el dolor que me provoca la guerra, detecto que se abre paso cada vez con más fuerza la esperanza de que estamos empezando a construir una paz justa.

Amb ganes i raó

Faig una visita a l'exposició sobre el procés de segregació del municipi de Deltebre, i el recorregut per les imatges i els textos em transporta pel passat i el present d'aquest municipi, i també pel que ha estat i no ha estat el passat i el present de Tortosa, i pel que desitjaria que fos el seu futur.

Distribuir contenido